Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery
Wiki Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Yangın bapsı nedir ve ne mesleke yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini temin etmek midein kullanılan bir kapıdır.
Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların tarafı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya saik vermemesi derunin kapatılmalıdır.
Yangın vakaları birfena gestaltda en kesif huzurlaşılan ve sağlam tehlikelere teknik harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çalışma alanlarında emniyetliğin sağlanması amaçlanır.
Hakikaten yangınlardan korunmak bağırsakin taban olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında hiçbir huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.
Yangın bapmızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu için muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden dokumalmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Strüktürda bulunan insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrolör altına aldatmaınmasında önemli bir rol oynar.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı yerine bina büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran karınyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna bağlamlı olarak henüz bozuk olmaktadır.
İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin kombine halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi hava önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai Yangın Kapısı tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak karınin kullanılmaktadırlar.